Bredaseweg 41, 5111 GD Baarle-Nassau

De binnenbron retraitedagen worden gehouden bij Centrum FRITS, gelegen op het landgoed Cruyshof in Baarle-Nassau. Oude leegstaande gebouwen van de Fransiscaner broeders van de Cruyshof zijn weer terug in gebruik genomen en stukje bij beetje wordt de plek steeds mooier en levendiger. Naast de gebouwen is er ook 12 hectare aan natuur.

FRITS is een project van verschillende gemeenten, GGZ en de woningstichting. Het is een respijthuis, een plek die je een adempauze biedt wanneer je dat nodig hebt. Bijvoorbeeld door een ingrijpende gebeurtenis of burn-out. Als je het niet meer redt en dreigt uit te vallen, even niet meer mee kunt draaien in onze drukke, veeleisende samenleving. Geen doorverwijzing, geen indicaties, je kan FRITS gewoon bellen. Het is een veilige, rustige en natuurlijke plek waar je afstand kunt nemen en kunt herstellen en aangesterkt je leven weer op kunt pakken.

FRITS wil op termijn een zelfvoorzienende community worden. Daarom wordt ingezet op samenwerking met lokale bedrijven die de meerwaarde inzien van sociaal ondernemerschap en betekenisvol ondernemen.

De sfeer van rust, herstel en eigen kracht past perfect bij de Binnenbron. Wij zijn trots en dankbaar dat we bij FRITS een plekje hebben gevonden om tijdens onze retraitedagen op adem te komen en te verstillen.