Gisteravond was ik bij een groep ondernemers, om vooral te gaan werken aan het thema persoonlijke effectiviteit. Het was een informatieve avond gecombineerd met een workshop.

Uitleg; wat is de why?

Mijn grootste inzicht was wel dat ik opnieuw stil heb mogen staan bij mijn grote ‘why’. Ik zal dit even kort toelichten. We hebben gekeken naar wat het is wat mensen drijft om te doen wat ze doen. En dat dit voor iedereen persoonlijk en anders is. Zo kunnen 3 mensen exact hetzelfde beroep uitoefenen, maar er totaal verschillend in staan doordat ze er anders naar kijken, het anders beleven en er met andere intenties in staan.

De Why!

Op het moment dat je met wat je doet veel anderen / of de samenleving versterkt. Dan krijg je daar een andere mate van voldoening en geluksgevoel van terug, dan dat je alleen iets doet voor je eigen gewin of zelfs ten kosten gaat van anderen.

Het is zeker slim om stil te staan af en toe om te kijken wat is die drijfveer waarom je bent begonnen met dat wat je doet? Klopt dit nog? Geeft mij dit nog steeds de juiste voldoening?

Mijn Why!

Mijn grote why is, mensen inspireren om dat te gaan doen wat ze het liefste doen, en er bewust van zijn dat ze elke dag opnieuw hierin een keuze kunnen maken.
Ik draag hiermee direct en indirect bij aan de verspreiding van een positievere omgeving.

Mijn doelgroep: Mensen met een burn-out situatie, mensen die kampen met veel stress, mensen die vast lopen in hun eigen leven. Mensen die wel van alles willen, maar er niet aan toekomen, of de stap niet kunnen maken.

Why not? het inzicht, effect en vanzelfsprekendheid!

Toen ik hier gisteren bij stil stond. Klopte mijn ‘why’ na 7 jaar nog steeds. Ik krijg nog steeds diezelfde voldoening van mijn onderneming. Het gevaar dreigt dat als je er niet bij stil staat het werkt als gewenning. Ja heel bizar hier kun je dus aan wennen.

Vanzelfsprekend!

Wat als je de why als vanzelfsprekend gaat zien? Dan worden de effecten ervan naar het onderbewuste verplaatst. De effecten blijven, maar je straalt er zelf steeds minder van. Wat natuurlijk jammer is. Besef dan dat niets, maar dan ook niets vanzelfsprekend is in de wereld. Dus ook niet dat wat jij of ik doen voor de ander. Klopt de why nog steeds voor jou en krijg je er nog steeds voldoening van? Blijf dan genieten en doe dit bewust! Sta er vaker bij stil! Zodat je weer instant in je flow bent! Klopt het niet meer, je kunt altijd opnieuw voelen wat het is wat er voor jou wel toe doet, kies en ga hiervoor!

Het was voor mij op dat moment opnieuw het Eureka en YEAHHHHH moment! In mijn binnenbron stroomt, giert en raast het maar door! Tot op heden neemt dit niet af.

Wat is jouw grote why?

Beschrijf hieronder in de reactieruimte.