Wat is het toch weer snel gegaan deze week, we zijn in gedachten nog begonnen op maandag en voor we het weten is het alweer vrijdag. De tijd raast en raast verder.
Terwijl we hard werken en ploeteren, zoekend zijn naar geluk, rijkdom. Willen genieten van ons gezin, familie en vrienden.

We staan met elkaar in contact, en we zijn druk druk …. Hoooooo stop eens. Wat willen we dan allemaal.

Wat willen we dan?

Willen we kijken naar de toekomst? Om te zien hoe snel de techniek ons nog meer werk uit handen kan nemen.
Willen we terug naar het oude back-to-basic tijdperk? Waar we als we er nu naar terug kijken, helemaal niet zo gehaast bezig waren. Geen mobiele telefoons, haast geen computers. Geen 24 / 7 wereld besef.

Gelijkenis

Is er wat er toen was, nu ook? Wat is er veranderd? Er zijn een heleboel technische snufjes en uitvindingen gedaan, voor ons welzijn. Wat is er dan loos? Veranderd, en waarom voelen we ons dan zo opgejaagd? Ons welzijn zou nu toch een heel stuk verbeterd moeten zijn.

Weer bewust?

Met alle technische snufjes zijn we ook vergroeid of aan het vergroeien met deze techniek. Op elke plek, waar we niet actief hoeven te zijn, duikt er een telefoon op in onze handen. Zelfs als we ook actief moeten zijn, duikt deze telefoon op. Ongelukken volgen, en meer….
Is dit dan waar we voor kiezen?
Nou ik vermoedt dat het geen keuze is, maar een sterke vorm van onbewuste verslaving. Kom jij er ook ineens achter dat je weer eens 20 minuten of meer achter je scherm zat op je schoot. Allemaal een genotstofje in ons brein wat loskomt bij een digitale interactie met een persoon, of zelfs met een robot. We staan steeds minder alleen 1 op 1 met elkaar in verbinding. Steeds meer met meer tegelijk in verbinding. Tjsa wat missen we dan als we niet meer in contact staan tegelijk met al die anderen.
klein voorbeeld: Je hebt een etentje samen, sommige lukt het om de telefoon even weg te leggen. Als de ander dan even naar de wc gaat, tjsa het eerste wat je doet, is WAAR is die telefoon. En je bent weer in de digitale wereld.

Magneet

De techniek is een grote magneet, het letterlijk onbegrensde, de kick van likes, delen met elkaar (tjsa hoezo met wie deel je dit eigenlijk)

Wat kies jij?

Hoe ga je hiermee om? Hoe blijf je authenthiek, wat volg je wel, wat volg je niet. Leg je het elkaar op want hee, het lijkt erop dat de ander zich hier niet aan stoort, waarom zou het jou dan storen. Wat wil je hiermee doen, als dit jou stoort. Wat wil je veranderen.

Ik zou zeggen, deel met de ander wat het doet voor jou, en wat het jou brengt op het moment dat je veel gestructureerder en op vaste geplande tijdstippen je electronische apparaten checkt, zoals je dit waarschijnlijk al met email ook al doet.

Telefoon kun je nog steeds uitzetten, en mensen vragen een boodschap in te spreken, of wellicht geen boodschap in te spreken maar jou hierover emailen, zodat je kunt lezen wat de boodschap is. Ehm, ik wil hierbij niet aangeven wat je dient te doen. Maar mocht je zelf storen aan deze digitale verslaving, ga dan je gevoel na, en besluit zelf wat je hierin wilt veranderen, en deel dit met de ander, zonder iets op te dringen. Inspireer de ander zodat hij of zij ook opnieuw de keuze kan maken.

Het leven is zo makkelijk om te overleven, alles overkomt je. Het blijkt lastiger echt te leven, bewust je eigen keuze(s) te maken, en zelf sturen.

Wil jij meer in contact komen met jezelf, en met wat het is wat jij het liefst zou willen, neem dan contact op met Jasper Schuur van Praktijk The Feeling en maak tijd voor jezelf, en een gesprek met jezelf.
Tot snel in Renkum, Baarle-Nassau, @the_Office of @home!
Ontspannen groet, Jasper